Madijska pismenost i strah

Pod stručnim vodstvom prof.dr.sc. Ivana Tante, održane su radionice Medijske pismenosti, u sklopu projekta Centar za razvoj civilnog društva.
Teme radionica su bile medijska pismenost i strah. Tako su polaznici mogli čuti nešto više o uporištima medijske pismenosti, te na koji način doći do informacija i kako one mogu oblikovati naše razmišljanje.
Poseban osvrt stavljen je na znanje, ali i vještine koje su pomoćna sredstva i stječu se kroz praksu, a u okviru medijske pismenosti najvažnije su analiza poruke u smislenu cjelinu, pa na primjer vijest možemo prihvatiti onako kako je novinar kaže, ili je možemo analizirati i staviti u kontekst.
Medijska pismenost, naglašeno je među ostalim, je skup gledišta koje u korištenju medija aktivno primjenjujemo kako bismo protumačili značenje poruka koje primamo. Prednost stjecanja više razine medijske pismenosti su brojne, ali su tri najvažnije- ona jača želju za raznolikošću medijskih poruka, uči ljude kako programirati osobne mentalne kodove, te omogućava veću kontrolu nad medijima, odnosno, medijska pismenost pomaže razumijeti važnost korištenja medijskih poruka u osobnom, a ne u nametnutom smislu.
Također se moglo doznati kako strah utječe na naš organizam, koje su vrste straha i koje se promjene događaju u našem tijelu kad ga osjetimo.
Radionice su se održale preko Zoom platforme. Projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira i Ured za udruge RH.